Tv vásárlás következtében kaptam kedvet a motorozáshoz!

Vettem egy új Tv-t a születésnapomra. Már régóta tervben volt, hogy lecserélem a régi, dobozos készülékemet, de csak a legjobbat akartam megvenni, és mivel folyamatosan jönnek ki az újabbnál újabb modellek, nem volt egyszerű kiválasztani, melyik is lesz a legjobb választás számomra.

Sok utánajárás és nézelődés, fórum olvasgatás után kiválasztottam a tökéleteset és megvettem. Sokat költöttem rá, de nem bántam meg, hiszen ez egy hosszú távú befektetés, és most úgy tervezem, mint ahogyan az előző is, ez is évekig kiszolgálja majd az igényeimet.

Nagyon szeretek tv-t nézni, ez nekem egy csodás kikapcsolódás, délutánonként és esténként nem is tudtam eddig elképzelni más elfoglaltságot. Sokszor meghallgattam a családtól, hogy bezárkózva töltöm az egész életemet, de én nem törődtem velük, mert úgy éreztem, felnőtt fejjel el tudom dönteni, mi a jó nekem.

Aztán megváltozott minden, pontosan a tv-nek köszönhetően. Ugyan is nem bugyuta valógságshowkat, vagy szappanoperákat nézek, hanem leginkább ismeretterjesztő műsorokat, és egyik éjjel, mikor éppen egy ilyen csatornát bámultam, elkezdődött egy műsor a nagymotorokról.

Azon a hatalmas, 4k-s tévén annyira élethű volt, ahogyan rótta az utakat a motorral az ember, hogy szinte a szél simogatását is éreztem magamon, és kedvet kaptam. Nehezen változtatok a szokásaimon, de ez annyira nagy hatással volt rám, hogy egyből szerelmes lettem abba az életérzésbe, és nem is késlekedtem, azonnal utána néztem, mi kell ahhoz, hogy élőben is átéljem, amit a tv-ben láttam.

Mint kiderült, kell hozzá motoros jogosítvány, persze motor is, meg egy csomó felszerelés, de pontosan emiatt, hogy itt is igényesen válogathat az ember, még jobban elkapott a szenvedély a motorozás iránt.

Úgy ítéltem meg, hogy mihamarabb bele kell vágnom a felszerelésem kiválasztásába, ha minél hamarabb motorozni akarok, és amit a leggyorsabban be tudok szerezni, az a motoros ruha, így annak a kiválasztásával kezdtem el foglalatoskodni.

Óriási választék van ebből is természetesen, így megint el leszek egy darabig, mire rendesen utána nézek, és kiválasztom, nekem melyik lehet a leginkább tökéletesebb.

Természetesen a jogosítvány megszerzéséhez is elindítottam a dolgokat, találtam egy iskolát, ahol gyorsan elvégezhetek mindent, ha ügyes vagyok, és nagyon jól tudom, hogy így lesz.

Remélem, hogy mihamarabb eljutok arra a szintre, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassam az új választott hobbimat. És a környezetem is elégedett lesz, hogy nem csak a négy fal között ücsörgök, hanem kimozdulok, bár a motorozástól mindenki megijed, de én tudom, hogy minden rendben lesz.

Persze a Tv-t sem szeretném elhanyagolni, hiszen azért vettem, mert eddig szinte minden szabad időmet előtte töltöttem, és túl nagy beruházás volt ahhoz, hogy erről teljesen lemondjak egy másik elfoglaltság kedvéért, de tudom, hogy a motorozás azért is jó lesz, mert ezáltal csökken a tv üzemideje, és sokkal tovább fogja tudni nekem azt az élményt nyújtani, amit elvárok tőle.