A tévé, a család legjobb barátja

A minap voltam egy bevásárlóközpontban, és bementem egy műszaki üzletbe is, csupán csak kíváncsiságból. Ámulatba ejt, mennyi kütyü található ott, számítástechnikai kellékektől kezdve, egészen a televíziókig minden megtalálható itt. Hatalmas tévék vannak már a piacon, van olyan, amelyiken lehet akár internetezni is. Vannak már olyanok is, amik 3D élményt nyújtanak, hajlítottak vagy éppen olyan vékonyak már szinte, mint a papír.

Természetesen ezeknek az ára sem alacsony, de hát a technológiát meg kell fizetni. Én úgy érzem, ilyenekre nincs szükségem, de tény, hogy nagyon jól néznek ki. Nem igazán vagyok otthon olyan sokat, így tévézni sincs időm, de a hétvégi filmnézéshez és pihenéshez teljesen elegendő az a tévé, ami nekem otthon van. Táblagépet sem használok, elég a számítógépem. Annak a segítségével nagyon jól tudok tanulni és dolgozni is. Azonban az ilyen számítástechnikai kellékek egyre elterjedtebbek mostanában, már kisgyerekek kezében is látom a mobiltelefonokat és a táblagépeket, azt is megmerem kockáztatni, hogy lassan már ők is jobban kezelik ezeket, mint én.

Emlékszem, mikor mi megvettük az első lapos tévénket, nagyon furcsa volt a váltás, mivel előtte az a régi nagy tévénk volt nekünk is. De nem örülhettünk neki sokáig, mert hamar tönkrement, apuék pedig nagyon mérgesek voltak, hasonlót pedig már akkor nem is gyártottak, nem tudtunk olyat venni.

Az új tévénk, amit utána vettünk, szintén lapos tévé volt, viszont nagyobb, mint az előző. Nekem ez már nem tetszett, de nem is volt ez lényeges, hiszen nekem megvolt a sajátom a szobámban, amivel teljesen meg voltam elégedve. Egyszer takarítás közben sikerült majdnem levernem a helyéről azt a nagy tévét, de szerencsére nem lett gond, kicsit sokba került volna ez a baleset.

Én ugyan már elköltöztem otthonról, szóval engem nem érint a téma, hogy anyuék otthonra mit vesznek meg magunknak, de pár hónappal ezelőtt felújításba kezdtek, pakolásnál pedig összetörték a tévét, úgyhogy ismét egy újat kellett venni. Ez viszont már nagyon szuper, rengeteg mindent tud, még internetezni is lehet rajta. Bár még egyszer sem használták ezt a funkciót, de ki tudja, lehet, hogy nem sokára anyuék lesznek az online filmnézés mesterei!