Mennyasszonyos Tv műsor az aktuális kedvencünk

Anyukámmal nagyon szeretünk együtt Tv-t nézni. ez egy fajta közös program nálunk. Megvannak azok a műsorok, amiket csak es kizárólag együtt szoktunk nézni. nem csak úgy tessék-lássék módra, hanem megadjuk a módját rendesen. Mind a kettőnknek megvan a maga helye, a saját fotele, meg van szabva, hogy melyik napon, melyik műsorhoz milyen rágcsálni valót készítünk, és hogy milyen sorrendben nézzük a műsorokat. A legtöbbjük nap közben megy, ezért nincs más választásunk, felvesszük őket és este megnézzük, mikor mindketten hazaértünk a munkából.

Van több féle stílus, amit kedvelünk. Nézünk filmsorozatokat, dokumentumfilmeket, de a kedvenceink a betegségekről szóló ismeretterjesztők és az abszolút kedvenc a menyasszonyi ruhás műsor. Arról szól, hogy gazdag lányok természetesen Amerikában kiválasztják a legcsinibb menyasszonyi ruhákat maguknak, és miközben készül, miket kínlódnak. Mert hát ez a nap nem megismételhető egy nő életében, mikor férjhez megy, és muszáj, hogy minden tökéletes legyen. De a ruhákat emberek készítik, és az ember néha hibázik, vagy túlságosan szubjektív a saját gondolataival, véleményével gondolkozik, pedig itt azt kell létre hozni, amit a menyasszony akar. Mert nincs annál rosszabb, mint amikor egy menyasszony elégedetlen. Erről is szól ez a műsor, hogy milyen hisztiket képesek levágni ezek a lányok, ha valami nem egészen pontosan úgy történik, ahogyan ők elképzelik.

Például volt egy lány, aki hátul mindenképpen nyitott ruhát szeretett volna, és kitalálta, hogy csak 2 pánt legyen, ami keresztül fut a hátán. Na, már most, finoman szólva, a testalkata nem volt megfelelő ahhoz, hogy ilyen ruhát viseljen. Próbálták megdumálni, hogy válasszon másikat, vagy legalább próbáljon ki néhány másik, előnyösebb fazont, de hajthatatlan volt. Végül a méretek alapján legyártották neki a ruhát, amit szeretett volna, és mikor először felpróbálta kitört a botrány. Mert ahogyan azt előre meg is mondták neki, ez a ruha nem az ő adottságaival rendelkező menyasszonyoknak lett kitalálva, és mikor magára vette, akkor szembesült vele, hogy ebben nem állhat az oltár elé. Na, akkor elkezdődött a kapkodás, az elmebaj, hogy most mi legyen. Másikat varrni már nincs idő, de ez meg nem lesz jó, kész dráma. Aztán végül választott egy előre megvarrt ruhát, azt kicsit átalakították, hogy pontosan rá passzoljon, és abban ment férjhez. A nagy drámából, megkönnyebbülés volt, hogy lett ruhája, ezért a végére meg lett a harmónia és a béke. De egy ilyen drámát a környezetének elviselni és lekezelni nem lehetett egyszerű, pláne, hogy előre szóltak, hogy ez így nem lesz rendben.

Szerintem minden lány, mint ahogyan én is, kislány kora óta tudja és tervezgeti, hogy milyen ruhában szeretne férjhez menni. persze ezt az időről időre változó divat és a lehetőségek végül biztosan befolyásolják, de az elképzelés biztosan megvan mindenkinek, előre. Én például nagyon is jól tudom, hogy ha elvesz valaki egyszer, akkor hatalmas, királylányos, abroncsos ruhát szeretnék. A szalagavató ruhám is ilyen volt, és bár tudom, hogy mostanában ez nem divat, de nekem ez tetszik, és én ilyet szeretnék mindenféleképpen. Van egy oldal, ahol sűrűn szoktam nézegetni, hogy milyen menyasszonyi ruhákat lehet éppen kapni, és mi, mennyibe kerül. Ez az oldal a menyasszonyiruhak.info. Bár még a közelében sem vagyok annak, hogy valaki feleségül vegyen, mégis jó róla álmodozni, hogy milyen lesz majd a nagy nap. Nagy esküvőt szeretnék, sok vendéggel. Ezt nem lesz nehéz összehozni, mert nagy a család, csak a rokonság kitesz vagy 50 embert. És akkor a barátokról még szó sem esett. Jó lenne kibérelni egy nagy fogadót valami tóparton, és fehér sátrak alatt tartani a bulit, a tóparton felállított virágfüzér boltív alatt pedig kimondani az igen valakinek, akit az életemnél is jobban szeretek. valahogy így néz ki minden lány tündérmeséje, nem? És mindig mikor a menyasszonyiruhak.info oldalon nézegetem a ruhákat elképzelem, hogy ez egyszer velem is megtörténhet. remélem, valóban így lesz. Mikor nézem a műsort is, akkor is sokszor gondolok erre, bár akkor inkább mulatni szoktunk ezeken az irreális esküvői történeteken. Csúnya dolog, de kinevetjük őket. Ilyen hisztik, amiket ők levágnak, a mesébe nincsenek. Toporzékolnak, kiabálnak, mindenkit elküldenek melegebb ékhajlatra. nem véletlen, hogy a műsor címe is „Menyaszörnyek”.

Nagyon remélem, hogy én távolról sem leszek ilyen. De hát addig még sok minden változhat, hiszen, mint említettem, még az embert sem ismerem, aki talán egyszer majd elvesz.

A többi műsort most nem részletezem, majd esetleg egy másik bejegyzésben. és megyek is, mert anya már kiabál. Kezdődik a „különleges betegségek”, ami szintén nagy kedvenc és nem szeretnék lemaradni egy percéről sem.