A legmenőbb alaplapminták a bukósisakomon

Ha valaki nagyon szereti a számítógépeket, és még az is megadatik neki, hogy a munkahelyén is azzal foglalkozzon, előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz számára, hogy a munkahelyi ismerőseivel azon versenyezzen, hogy ki tud menőbb,a hobbijukhoz kapcsolódó kiegészítőket szerezni. Ez a mi cégünknél is így volt, egészen addig, amíg valaki egyértelműen meg nem nyerte a versenyt, azzal, hogy egy olyan bukósisakot hozott nekünk, amire egy alaplap mintája volt ráfestve.

Gézáról mindig is tudtuk, hogy nagy rajongója a motorozásnak, és bár többen is vagyunk, akik szintén azzal járnak munkába, vagy egy-egy hétvégi kirándulásra elővesszük, neki sokkal nagyobb szerepet töltött be az életében. Nem csak, hogy mindenhova motorral járt, de szerintünk még azzal is álmodott!

Onnan tudtuk mindig, hogy a munkaidő a végéhez közeledik, hogy felcsapta a bukósisakját, és széles integetésekkel elindult a garázsba – mivel motorral járt, általában nem korlátozta a reggeli csúcsforgalom, és mindig hamarabb be is ért a munkahelyre, mint mi. Ezért aztán hamarabb haza is indulhatott, amiért mindenki különösen irigy volt rá.

Most azonban egy új dologgal érkezett be a munkahelyre, ami szintén mindenki kíváncsiságára igényt tart: egy új bukósisakkal, mely zöld színű volt, és egy alaplap nagyon aprólékosan elkészített képe volt ráfestve.

Amikor megjelent benne, azonnal mindenki köré gyűlt, és elkezdte kérdezgetni, hogy honnan van és hogyan csinálták. Ő elmesélte, hogy már régóta tervezte egy új bukósisak megvásárlását, mivel az előzője lassan eléri az 5 éves kort, ami a leghosszabb idő, amíg még biztonságosnak mondható. Abban pedig biztos volt, hogy most valami extrábbat szeretne kipróbálni, mint az előző egyszínű, és erre bármennyi pénzt rá mer áldozni.

Végül új döntött, hogy a munkáját fogja feltűntetni rajta, több okból is: egyrészről, mert nagyon szereti, és az ember általában olyan dolgot festet a bukósisakjára, ami fontos neki, másrészről pedig egy jóval szakmaibb szempont is állt mögötte, ugyanis egy alaplap zöldje pont olyan szín, amit könnyen észre tudnak venni az autósok akár sötétedésben is. Az nem játszott már, hogy az előző sisakjára fesse rá ugyanezt, hisz arról tudta, hogy hamarosan le kell cserélnie.

Egy darabig próbálkozott olyan bolt keresésével, ahol árulnak olyan mintát, mint ami neki kell, de ezt hamar feladta, és megelégedett egy olyan hellyel, ahol talál bukósisakot és tudnak valamit a festésben is segíteni. Végül pedig sikerült is megtalálnia azt a helyet, ahol szemlátomást a legjobban értettek a témához, és felkereste őket budapesti üzletükben.

Mint kiderült azonban, ahhoz, hogy a legjobb minőségű képet kapja, a vásárlás után még egy külön airbrush festőművészhez is el kellett mennie – mint magyarázta, ezek pont olyanok, mint a tetoválók, csak bukósisakok számára. Szerencsére tudtak neki ajánlani egyet-kettőt, akiknek a munkáját átnézve kiválaszthatta, hogy kiben bízik meg a legjobban, és vele dolgozhatott együtt.

Mivel én is szeretek motorozni, és az egész iroda nagyon irigy volt a sapkájára, úgy döntöttem, elkérem mind a boltnak, mind pedig a festőnek az elérhetőségeit, és én is belevágok a saját festésű bukósisakom megszerzésébe. Én először nem akartam lecserélni a mostanit, hisz még csak három éve vásároltam, és úgy éreztem, hogy semmi baja nem lehet még, hisz egyszer se volt próbára téve, de egy kis utána olvasással én is hamar meggyőződtem, hogy ez lesz a helyes döntés. Nem elég ugyanis az, hogy nem borultam vele, a bukósisak nagyon precízen kialakított szerkezete már csak pusztán az idő múlásával is tud veszíteni a minőségéből. Vagy nálam, vagy pedig egy olyannál, akinek esetleg utánam a kezébe kerül, és az új festés miatt azt gondolhatná, hogy új bukósisak, problémát okozhat ez.

Így aztán én is elmentem a bukósisak áruházba, ahol kiválaszthattam a számomra megfelelő méretet, és – szerencsére egy éppen aktuális bukósisak akció keretében – meg is vásárolhattam azt. Ezek után pedig már csak az a kérdés, hogy én is egy alaplap mintáját akarom látni a bukósisakomon, vagy kitalálok valami újat. Valamelyik játék főhőse is eléggé jól nézne ki, mondjuk lehetne Tracer az Overwatchból…?