Ha nincs elég motorolaj, a számítógépet sem tudod elhozni az üzletből!

Egy ideje már van egy állandó ember, akit mindig megbízunk azzal a feladatta, ha bármi gond van a számítástechnikai cikkekkel, akkor őt hívjuk fel és kérünk tőle segítséget, vagy tanácsot. Rengetegszer vittem már hozzá a család laptopjait, vagy számítógépeit és még a TV készülékünkkel kapcsolatos problémákban is rengeteget szokott tudni segíteni. A múltkor, egy születésnapi ajándékhoz kértem tőle segítséget. A bátyámmal és a családjaink többi tagjával kitaláltuk, hogy a nővérünknek beruházunk közösen egy új számítógépre és monitorra. Mivel egészen ügyesen használja 68 éves kora ellenére a modern technikát, így ráfért, hogy ne egy ősrégi számítógépen kelljen bénáznia, ami a fejlődését is gátolja.

Ezért a legjobb emberhez fordultam ugye, ebben a segítségünkre lehet. Vázoltam neki az elképzelésünket, majd, hogy körülbelül, milyen keret van rá. Ő pedig azonnal feljegyzett mindent és kért pár nap türelmet, amíg mindennek utána ját és így a lehető legpontosabb és aktuálisabb ajánlatokkal tud felhozakodni.

Pár nap után csörgött is a telefon, hogy megvannak a legjobb lehetőségek, itt az ideje, hogy válasszunk. Mivel valóban nagyon naprakész és teljes körű tájékoztatást adott, ezért tulajdonképpen egy 15 perces telefonbeszélgetés alatt sikerült kiválasztani azt a terméket, amelyik a legjobb. Persze ehhez az is nagyban hozzá tartozik, hogy megbízom benne végtelenül.

Majd amikor mindent letárgyaltuk, a sorban a következő teendő az átvétel volt. Ő mondta, hogy alaphelyzetben mindig segít és kihozza, de most az a helyzet, hogy egy kis szervizelési probléma adódott, berendelni betudja a számítógépet és a monitort, de nem tudja kihozni, mert egyszerűen nincs ideje megcsináltatni, de kifogyott a motorolaj az autójából és így nem mozgó képes.

Mire én rögtön megkérdeztem, hogy mit használ. Ő pedig mondta, hogy Mannol-t. Én rögtön elnevettem magam és mondtam, hogy micsoda egybeesés, hiszen én is azt használok. A Mannol-nak vannak a legjobb termékei, melyeket az autómhoz tudok használni.
Egy kicsit még folytattuk a diskurzust a motorolajokról és hasonló dolgokról, majd visszatértünk az eredeti témához, hogy akkor mi legyen a géppel. Kiderült, hogy kell még 3 nap legalább, amíg kiszállítják neki és csak utána tudnám felvenni. De úgy döntöttem, hogy ez nem baj, ha már ajándékozásról van szó, meglepem a barátomat a rengeteg segítségéért egy jó nagy flakon Mannollal. Én is megrendelem, és amikor megyek átvenni a gépet, cserébe a pénz mellé átnyújtom neki a palackot. Ha másnak nem, legalább egy jó viccnek is fel ehet fogni. És amúgy meg tényleg szegény annyit dolgozik, hogy semmi ideje nincsen az ilye dolgokra.

Pár nap után meg is történt a csere és hatalmas sikere lett az ajándékomnak. Valóban hatalmasat nevetett rajta, majd iszonyúan megköszönte, hogy segítettem ebben, azonnal fel is töltötte az olajat, hogy folytathassa a munkájának azon részét is, amelyhez 4 kerék kellett.

A nővérem is nagyon örült később az ajándéknak, amikor megkapta, azóta is hetente legalább egy e-mail küld nekem arról, hogy milyen szuper a gép és, hogy mennyire köszöni szépen. Ami azt illeti, régen volt velem olyan utoljára, hogy egyszerre több embernek is okoztam örömöt. És ez nem azért van, mert nem foglalkozom a társaimmal, hanem, mert szimplán a dolgos hétköznapokban az embereknek már nincsen arra ideje, hogy bárkinek is kedveskedjen.

Legyen ez egy új számítógép, vagy egy friss flakon motorolaj, megfogadtam, hogy innentől fogva, legalább havonta egyszer igyekszem spontán örömet okozni a szeretteimnek és a barátaimnak.